Bežična mreža Eduroam

Studenti i nastavnici Fakulteta organizacije i informatike koriste EDUROAM bežičnu mrežu za spajanje na Internet. Autentifikacija se realizira uz pomoć AAI@Edu.hr identiteta.

Korisnici prilikom odabira mreže Eduroam unose sljedeće korisničke podatke: korisničko_ime@foi.hr, te pripadajuću lozinku.

Windows 10/8.1/8: za navedene verzije Windowsa nije potrebno instalirati dodatne protokole ili zasebne klijente,  samo je potrebno unijeti podatke svog AAI identiteta.

Android 4.0 i noviji: prilikom prvog povezivanja na Eduroam mrežu, potrebno je otvoriti :

“Advanced options” te prilikom spajanja na mrežu  podesiti “EAP method” na “TTLS” vrijednost , a  “Phase 2 authentication” atribut postaviti na  “PAP”  vrijednost.

Ujedno naravno, upisate svoje AAI korisničke podatke.

MacOS i ostali iProizvodi: potrebno je skinuti config file: http://it.foi.hr/wifi/foi.mobileconfig (dalje ide import i upis korisničkog imena i lozinke). Za android je potrebno otvoriti “advanced options” prilikom spajanja na mrežu i podesiti “EAP method” na “TTLS”, “Phase 2 authentication” na “PAP” te upisati korisničko ime i lozinku.

Sve ostale platforme i OS-ovi: Kao pomoć pri spajanju na Eduroam, koristi se Eduroam instaler, koji se može preuzeti sa stranica Srca:  installer.eduroam.hrPrilikom otvaranja navedenog linka,potrebno je logirati se sa svojim AAI@Edu.hr identitetom, te odabrati ciljani OS. Za ostale platforme se podaci za spajanje nalaze na kraju popisa OS-ova.

NAPOMENA: Ako imate potrebu spajanja na druge bežične mreže Fakulteta molimo Vas da pošaljete email na podrska@foi.hr sa  naznakom spajanje na mrežu.

 

 

 

You may also like...