FOI email

Prilikom upisa na Fakultet organizacije i informatike dobili ste i ujedno i službenu e-mail adresu za komunikaciju s nastavnicima i službama za vrijeme studija.

Fakultet koristi Google Workspace skup usluga te, između ostalog i Gmail servis putem kojeg ćete primati i slati mailove.

Kako biste  se prijavili u svoj e-mail pretinac na gmail.com infrastrukturi, potrebno je otvoriti URL: https://mail.google.com u web pregledniku te kliknuti na “Prijavi se”.

Pod e-pošta unosite svoju email adresu a  pod zaporku pripadajuću AAI@EduHr lozinku svojeg identiteta.

 

Primjer:

Studentu Ivan Horvat će kod upisa na FOI biti dodijeljeno AAI@EduHr korisničko ime ihorvat22@foi.hr i pripadajuća e-mail adresa ihorvat22@student.foi.hr

Primjetite RAZLIKU u sufixima između AAI računa i email adrese.

 

  • Za komunikaciju s nastavnicima, službama Fakulteta (referada, računovodstvo, cip isl.) koristite isključivo svoju, dobivenu FOI-evu email adresu. Izuzetak tom pravilu je da niste u mogućnosti pristupiti svojem email sandučiću zbog tehničkih poteškoća.
  • FOI-evu email adresu koju ste dobili nastojte koristiti isključivo za potrebe studija. Savjetujemo Vam da ju ne koristite za registraciju korisničkih računa drugih, externih servisa poput Facebooka, Twittera isl. jer krajem studija ulazite u potencijalne probleme koji češće nego rjeđe postaju nerješivi.

 

Dodatne napomene:

  • Ukupna količina prostora za pohranu Vaših podataka na Google Workspaceu je 15GB (uključujući gmail servis, google drive i sve ostale usluge, kumulativno).
  • Sami ste odgovorni za izradu sigurnosne kopije svojih podataka koji se nalaze na Google Workspace servisima. Drugim rječima, nismo Vam ih u mogućnosti vratiti u slučaju nenamjernog brisanja.
  • U slučaju zlouporabe FOI-evog maila (slanje spam/neželjene pošte) korisnički račun će Vam biti privremeno zaključan. U tom slučaju obratite nam se na email adresu podrska@foi.hr i obrazložite svoj zahtjev za resetom lozinke.
  • Po prekidu studija (završetak studija, ispis sa studija ili bilo koji drugi oblik gubitka Vaših studentskih prava) Vaši korisnički računi će automatski biti obrisani (zajedno sa svim Vašim podacima).
  • Za primanje i slanje mailove nije nužno koristiti Gmail web sučelje već je moguć i pristup putem desktop ili mobilnih POP3/IMAP klijentskih aplikacija kao što su Outlook, Thunderbird, K9 Mail i sl. Više o tome možete saznati na: https://support.google.com/mail/answer/7126229
  • Za izradu sigurnosnih kopija podataka (između ostalog i e-mailova) možete koristiti uslugu Google Takeout. Više o samoj usluzi na: https://support.google.com/accounts/answer/3024190?hl=en
podrska@foi.hr

You may also like...