Obavijest o promjeni email adresa za studente FOI-a 

Poštovani studenti,

s početkom akademske godine studentske email adrese će biti prebačene na nove poddomene @student.foi.hr i @student.foi.unizg.hr

Postojećim studentima će ujedno dosadašnje adrese biti preusmjerene na nove koje su u obliku username@student.foi.hr kao i  username@student.foi.unizg.hr

Tako npr. student sa svojim AAI korisničkim imenom ihorvat@foi.hr  će imati na raspolaganju email adrese:

  • ihorvat@student.foi.hr , kao i  
  • ihorvat@student.foi.unizg.hr

Pritome će nastaviti primati mailove i sa starih adresa ihorvat@foi.hr i ihorvat@foi.unizg.hr

Uz same promjene domena, i email računi će biti prebačeni na Google Workspace te ćete ubuduće za primanje i slanje mailova koristiti Gmail servis.

Prilikom prijave na Gmail (https://mail.google.com/) koristiti ćete svoju novu email adresu kao korisničko ime (npr. ihorvat@student.foi.hr) te svoju pripadajuću AAI lozinku koju znate samo Vi  (lozinku s kojom pristupate i svim ostalim servisima pod kapom Fakulteta).

Uz Gmail kao servis, na raspolaganju će Vam biti i svi ostali servisi uključeni u Google Workspace kao što su: Docs, Sheets, Slides, Forms, Tasks, Drive, Classroom, Assignments, Sites (statičke web stranice), Groups (zamjena za mailing liste), Gmail, Calendar, Meet (100 sudionika bez snimanja), Jamboard, Hangouts + 62 dodatna servisa poput Bloggera, YouTuba, Mapsa isl.

Svekupno ćete imati na raspolaganju 15 GB prostora za pohranu svojih podataka.

 

Postojeće e-mail poruke koje se nalaze na našem trenutnom, dosadašnjem  email poslužitelju barok.foi.hr neće biti prebačene na Gmail što znači da će Vam te postojeće email poruke i dalje ostati dostupne preko poznatog webmail sučelja na adresi https://webmail.foi.hr do kraja akademske godine 2022./2023.

Krajem akademske godine biti će obrisane (zajedno sa starim korisničkim računima).  Ujedno, preko webmail sučelja nećete više moći primati/vidjeti  nove poruke jer sve dolaze u email sandučiće na gmail infrastrukturi.

 

You may also like...