Promjena lozinke – LDAP

Poštovani,

Već neko vrijeme mnogim servisima (StudomatMoodle, Eduroam, FOI mail..)  našeg Fakulteta i Sveučilišta pristupate uz pomoć svog  AAI@Edu.hr identiteta.

Lozinku svog AAI@edu.hr identiteta – ukoliko ste je zaboravili ili sumnjate da ste je negdje MOŽDA izložili tuđim očima ili potencijalnoj zloupotrebi UVIJEK možete promijeniti OVDJE.

Ili na središnjem mjestu  za promjenu lozinke u sustavu AAI@EduHr  ukoliko je prvi link nedostupan.

Ako ne znate svoju dosadašnju lozinku, možete kontakirati službu Referade Fakulteta da Vam kreira potpuno novu lozinku ili ju zatražite emailom na podrska@foi.hr

 

AAI@edu.hr elektronički identitet je virtualan identitet na akademskoj CARNet mreži kojeg dobivaju pojedinačni korisnici iz ustanova članica CARNeta; učenici, nastavnici, studenti, profesori i zaposlenici ustanova članica te  koji omogućava korištenje mnogobrojnih CARNetovih usluga i/ili servisa.

Elektronički identitet dakle služi pri autentifikaciji i autorizaciji za razne CARNetove usluge i/ili servise i je nužan je element za ostvarivanje tog prava korištenja.

Više o samom AAI identitetu saznajte ovdje i ovdje.

 

VAŽNA NAPOMENA: 

Vaši korisnički podaci u kombinaciji sa lozinkom čine povjerljiv skup podataka Vašeg identiteta. Zbog Vaše online sigurnosti imajte na umu da svoje lozinke NIKADA NIKOME ne dajete na korištenje, a to vrijedi i za same administratore tih sustava.

Lozinku tretirajte kao i pin vaše kreditne/debitne kartice a same detalje korisničkog računa poput lozinke NE RAZMJENJUJTE sa drugim kolegama.

Toplo Vam preporučujemo da nikada nikome ne otkrivate svoje lozinke, uključujući i administratore tih sustava – jer to njima nikada ne treba. To znači da i u korespondenciji sa službama Fakulteta (podrška/Referada) također NE ŠALJETE svoje lozinke koje imate ili koje ste imali prije toga jer to NJIMA NE TREBA.

Zloupotreba Vašeg AAI@EduHr identiteta obično ima za posljedicu vrlo neugodna iskustva za vlasnika korisničkog računa.

Imajte to na umu tijekom školovanja i kasnije u svojem budućem IT životu.

You may also like...