Obavijest o privatnosti matične ustanove u sustavu AAI@EduHr – GDPR

Obrada osobnih podataka koju provodi matična ustanova u sustavu AAI@EduHr

Zašto prikupljamo i obrađujemo vaše osobne podatke?

Fakultet organizacije i informatike (foi.hr) je matična ustanova – davatelj elektroničkih identiteta u sustavu AAI@EduHr.

Vaši osobni podaci pohranjeni u našem LDAP imeniku služe tome da Vam omoguće korištenje usluga dostupnih kroz sustave AAI@EduHr, eduGAIN i eduroam osiguravajući pri tom pouzdanu, sigurnu i unificiranu prijavu za korištenje tih usluga.

Koje osobne podatke prikupljamo i obrađujemo?

Podaci koji mogu biti pohranjeni u našem LDAP imeniku popisani su na adresi:

Sve podatke koji su o vama pohranjeni u LDAP imeniku možete vidjeti (nakon uspješne prijave svojom korisničkom oznakom i lozinkom) kroz sučelje za održavanje imenika na adresi:

Osim navedenih, prikupljamo i podatke o korištenju vašeg elektroničkog identiteta na način da bilježimo vrijeme i podatke o uređaju i sustavu preko kojeg je stigao zahtjev.

S kim dijelimo vaše osobne podatke?

Da bismo vam omogućili pristup uslugama te nužnu razinu sigurnosti i kvalitetu usluge unutar našeg samog sustava, u trenutku pristupa nekoj usluzi u sustavu AAI@EduHr usluzi možemo proslijediti neke vaše osobne podatke. Točan popis podataka koje prosljeđujemo pojedinoj usluzi možete za svaku pojedinu uslugu pronaći na adresi:

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Podatke o korištenju vašeg elektroničkog identiteta čuvamo 24 mjeseca kako bismo mogli osigurati razinu sigurnosti i kvalitetu same usluge te zadovoljiti zakonske obaveze.

Po gubitku akademskog statusa studenta gubite pravo na posjedovanje AAI e-identiteta na našoj ustanovi kao i pripadajuću dobivenu email adresu pa Vaše osobne podatke brišemo nakon 90 dana. Vidi “Istjek korisničkog računa i samog emaila” članak na http://cip.foi.hr/korisnicki-racuni/

Koja su vaša prava?

Vaša su prava, sukladno uvjetima iz Opće uredbe o zaštiti podataka, pravo na pristup osobnim podacima koje prikupljamo, pravo na brisanje (zaborav), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na ispravak osobnih podataka ukoliko su oni neispravni ili su izmijenjeni.

Ipak, želim znati više detalja o svemu…

Više detalja o politici zaštite osobnih podataka na Fakultetu organizacije i informatike, servisima, kontakt osobama, pravilniku o zaštiti i obradi podataka isl. pronađite na  linku:

You may also like...